Pāriet uz galveno saturu
S. 16.11.2024. 16:00

TDA “Zelta sietiņš” jubilejas gada noslēguma koncerts “NO SĒTSVIDUS LĪDZ BĪNEI”


Kustība, arīdzan ritmiska kustība, tātad arī deja, ir katra cilvēkbērna attīstības pamatā. Pārfrazējot, varētu arī teikt – kustība - deja “no šūpuļa līdz kapam...”

Bet kā tad sākas deja? Ar māmiņas ritmisku šūpošanu, ar ucināšanu, padziedāšanu, ar varbūt panaivām, bet bērnībā tik nepieciešamām savstarpējām rotaļām, sacensību spēlēm, meitu un puišu ķircināšanos. Un vismaz tālajā senatnē, kad radās pirmāslatviešu tautas rotaļas un rotaļdejas tās tika izietas un izdejotas plāniņa vidū, proti - sētsvidū. Laikiem ritot kustības tapa sarežģītākas, deju zīmējumi komplicētāki un sākotnējās rotaļas jau tika“iznestas” citu priekam un apskatei, tā teikt“ izliktas uz bīnes”/ skatuves /. Un kā deja dejota katrā no novadiem? Un Rīgā? Un pie Sibīrijas latviešiem?

Koncertā piedalīsies tautas deju ansambļa“Zelta sietiņš”visu vecuma grupu dejotāji, jauniešu deju kolektīvs“Sudraba stīgas”, TDA “Rotaļa”, VPDK “Mana Rotaļa”,mūziķu grupa un dziedātāji no bērnu un jauniešu vokālā ansambļa“MOMO”.

Pasākuma organizators informē, ka Pasākuma laikā tiks veikta foto un/vai video uzņemšana ar mērķi atspoguļot informāciju par Pasākumu masu medijos un informatīvajos materiālos. Iegūtie materiāli var tikt izmantoti publicitātei un sabiedrības informēšanai. Pasākuma organizators neuzņemas atbildību par trešo personu foto un/vai video uzņemšanu un to izmantošanu. Sīkāka informācija par Jūsu personas datu apstrādi ir pieejama šeit.

Ieteikt