Pāriet uz galveno saturu
Pk. 02.05.2025. 19:00

Pavasarīgā tikšanās ar grupu “Big Al & The Jokers”

Lielā zāle


2025. gadā grupa svin sava šī brīža nosaukuma ”Big Al & The Jokers” divpadsmito gadadienu!

Viss sākās toreiz, kad Muravejs (AleksandrsSircovs 1958. – 2024.) sapulcināja mūziķus un radīja grupu „Keksi”. Laiks ritēja, notika izmaiņas, mainījās nosaukums un par grupas virsvaldītāju kļuva taustiņinstrumentālists un dziedātājs, talantīgais latviešu mūziķis Romāns Vendiņš.

"Big Al & The Jokers"ir astoņi apburoši un atraktīvi mūziķi: Romāns Vendiņš, Zintis Žvarts, Sandris Skeranskis, Eduards Raubiško, Juris Skrajāns, Raitis Aukšmuksts, Pēteris Liepiņš, Aļģirdas Šuminskas, kā arī skaņu režisors Sergejs Laļetins un grupas menedžeris Rafails Balkins.

Mūziķu divdesmit kopābūšanas gadu laikā, ir izveidots apjomīgs un jaudīgs grupas repertuārs. Šī ir viena no retajām Latvijas grupām, kas uzstājas tik lielā sastāvā ar pilnu pūtēju sekciju, līdz ar to izpildot vissarežģītākās swing, rhythm’n’blues, rock’n’roll skaņdarbu interpretācijas.

Grupa ar izciliem panākumiem un brīnišķīgām atsauksmēm ir piedalījusies neskaitāmos mūzikas festivālos: Nida Jazz, Blues Nights in Varniai, Druskininkai Jazz, Klaipeda Jazz, New Wave, Slaviansky Bazar 2014, 34. starptautiskajā mūzikas festivālā Ankarā, Jazz festivālā Alanijā, Klaipeda Jazz 2020, Polish Boogie Festival 2022  u.c.

Īpaša uzmanība jāpievērš ilggadējai sadarbībai ar unikālo un atraktīvo lietuviešu mūziķi Aļģirdu Šuminsku jeb ”Big Al”, bez kura nav iedomājama grupas ”Big Al & The Jokers” muzicēšana. Pateicoties Aļģirdam grupas šī brīža repertuārs ir papildinājies ar vairākām populārām džeza kompozīcijām.

Koncerts ”Pavasarīgā tikšanās ar grupu Big Al & The Jokers", jau tradicionāli, kļuvusi par sezonas atklāšanu, kurā mūziķi sniedz tikai pozitīvas emocijas un dzirkstošas enerģijas lādiņu ilgam laikam, vedot klausītājus pa zināmām un ne tik zināmām grupas radošās darbības takām. Neizpaliek arī sarunas un stāsti, kuros atklājas ne viena vien pikanta detaļa.

Skatītājus, neatkarīgi no vecuma, gaumes un noskaņojuma, sagaida „dzīvs”, profesionāls un dzīvespriecīgi muzikāls grupas priekšnesums.

Pasākuma organizators informē, ka Pasākuma laikā tiks veikta foto un/vai video uzņemšana ar mērķi atspoguļot informāciju par Pasākumu masu medijos un informatīvajos materiālos. Iegūtie materiāli var tikt izmantoti publicitātei un sabiedrības informēšanai. Pasākuma organizators neuzņemas atbildību par trešo personu foto un/vai video uzņemšanu un to izmantošanu. Sīkāka informācija par Jūsu personas datu apstrādi ir pieejama šeit.

Ieteikt